Woensdag 17 januari 2018

Zomergasten met Van der Laan niet live

De aflevering van Zomergasten met de Amsterdamse burgemeester Van der Laan wordt van tevoren opgenomen. Van der Laan zegt in een gesprek met AT5 dat hij niet wil dat zijn uitgezaaide longkanker een beletsel wordt voor het live-programma.

Zes zondagavonden mogen gasten van het VPRO-programma Zomergasten hun televisie-avond vullen en 30 juli is Van der Laan aan de beurt. Het programma zal de week ervoor opgenomen worden. “Laten we vooral genieten van een mooie zomeravond”, benadrukt Van der Laan in het gesprek met AT5 over het besluit om niet live te gaan.

De burgemeester maakte begin dit jaar bekend dat hij uitgezaaide longkanker heeft. “Ik voel me de ene dag beter dan de andere”, zegt hij in het gesprek met AT5. Hij is zeer tevreden over zijn behandeling in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in de hoofdstad en bedankt iedereen voor de blijken van medeleven.

Janine Abbring is dit jaar de presentator van Zomergasten. Neal Groot en Koen Steger hebben het nieuwe decor ontworpen. De aflevering van Zomergasten waarin Van der Laan te gast is, wordt tevens vertoond op een groot scherm in Q-Factory.

Bron: AT5/NOS/BM

Bericht delen