Zo filmde GTST spectaculaire flatexplosie
zondag 26 juni 2022

Zo filmde GTST spectaculaire flatexplosie

GTST introduceerde dit seizoen een nieuw fenomeen: de ‘voorcliff’, een spannende verhaallijn vlak voor de grote zomercliffhanger. In een backstagevideo laten de makers zien hoe ze tijdens de voorcliff de flat van Rik, Shanti en de Verduyntjes lieten ontploffen.

Agaath laat de flat waar meerdere Meerdijkers wonen ontploffen om zo geen cent uit te hoeven geven aan renovatie. Tijdens de opnames van deze spannende verhaallijn werd gelukkig veel gelachen, zo blijkt uit de backstagebeelden.

Het spreekt voor zich dat de makers geen echt explosief af kunnen laten gaan. De ontploffing wordt grotendeels gesimuleerd met behulp van rook- en windmachines en de daadwerkelijke knal wordt later via digitale trucage toegevoegd. Het overtuigende spel van de acteurs helpt uiteraard ook.

Als gevolg van de explosie raakt buurman Jan onwel. Hij heeft een hartstilstand, waardoor Saskia en Julian hem handmatig moeten reanimeren. De video verklapt dat de acteur ongezien is vervangen door een pop die verdraaid goed op hem lijkt. De echte zomercliff van GTST is te zien op donderdag 7 juli op RTL 4.

Bron: Televizier/BM

Bericht delen