Dinsdag 16 januari 2018

'Ziggo start eigen sportkanaal'

Met een eerbetoon aan Johan Cruijff wil Ajax-sponsor Ziggo de televisiekijker aan zich binden. Maandag onthult de telecomaanbieder een ‘nieuw ambitieus avontuur’, zo meldt De Telegraaf. Een nieuwe sportzender van Ziggo zou op korte termijn van start gaan op kanaal 14, het voormalige rugnummer van Cruijff.

De sportzender zou onder andere live voetbalwedstrijden, golf en Formule 1 gaan aanbieden. Voormalig NOS-presentator Jack van Gelder moet het boegbeeld worden van de nieuwe televisiezender. Ziggo heeft maandag een persconferentie gepland om de plannen bekend te maken.

Ziggo en Sport1 (die over een groot aantal sportrechten beschikt) zijn beide eigendom van het Britse mediabedrijf Liberty Global. Veel rechten van Sport1 zijn echter alleen van toepassing op betaalkanalen. Het kanaal 14 van Ziggo is een open kanaal, dus de vraag blijft vooralsnog welke content het kabelbedrijf daar kan aanbieden.

Volgens het AD komt de nieuwe zender onder de naam Ziggo Sport nog dit jaar beschikbaar voor alle ruim 4 miljoen klanten van Ziggo.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen