Woensdag 17 januari 2018

Ziggo Sport officieel vanuit het Media Park

Ziggo Sport brengt vanaf donderdag de sportzenders officieel vanaf haar nieuwe ruimtes in het pand van NEP The Netherlands bij de kijker thuis. NEP ontwikkelde en bouwde voor dit doel een complete workflow, onder meer bestaand uit teleport, MCR, studio’s, Cloud Production, live en postproductiefaciliteiten en kantoren.

Zij levert bovendien de gehele technische infrastructuur, operationele bediening en 24/7 support.

NEP The Netherlands werd begin dit jaar door Ziggo moederbedrijf Liberty Global geselecteerd om de complete playout (eindregie) en alle technische (live) productiefaciliteiten voor de Ziggo sportzenders te bouwen, bedienen en onderhouden.

Will Moerer, Vice President Ziggo Sport: “We zijn enorm onder de indruk van alle nieuwe ruimtes, snufjes en technieken. Hier op het Media Park hebben we alles bij de hand; we hebben onze eigen nieuwe studio, Studio 11, en ruimtes en worden ondersteund door het professionele team van NEP.”

Michiel van Duijvendijk, CEO van NEP The Netherlands: “We zijn erg blij dat we live zijn en waanzinnig trots op dit huzarenstukje, zes maanden voor het bouwen van een complete zender waar normaal minimaal anderhalf jaar voor staat. We hebben er alle vertrouwen in dat Ziggo met de beschikbaar gestelde faciliteiten een optimaal resultaat gaat realiseren.”

Bron: Ziggo/Broadcast Magazine

Bericht delen