Ziggo koopt rechten Champions League voor Ziggo Sport
woensdag 17 januari 2018

Ziggo koopt rechten Champions League voor Ziggo Sport

Vanaf het seizoen 2018-2019 zijn de wedstrijden in de Champions League bij Ziggo niet alleen op het betaalkanaal te zien, maar ook op het open kanaal Ziggo Sport. De provider heeft een deal gesloten met de UEFA. Het contract loopt tot het seizoen 2020-2021. 

De UEFA verkoopt de rechten naast Ziggo ook aan een zender op het open net. Nu is SBS daarvan de rechtenhouder, de wedstrijden worden uitgezonden op Veronica. Dat contract loopt komende zomer af, dus die rechten komen ook nog op de markt.

In het nieuwe seizoen veranderen de aanvangstijden van de Champions League-groepswedstrijden. Zo zijn er twee duels die om 19.00 uur beginnen en start het restant van de wedstrijden om 21.00 uur. Eén wedstrijd van 19.00 uur is straks live op het open kanaal van Ziggo te zien. Om 21.00 uur is op datzelfde kanaal een schakelprogramma te zien voor Ziggo-abonnees. Na de groepsfase zijn er twee wedstrijden per avond die om 21.00 uur beginnen.

Tegenover het AD zegt Will Moerer, directeur van Ziggo: “We hebben niet de intentie om uitzendrechten bij andere zenders weg te kopen.” Ziggo heeft volgens hem wel de ambitie om in de toekomst meer grote evenementen aan het aanbod toe te voegen. “De Tour de France hoeft echt niet, maar we zijn wel geïnteresseerd in de wielerwedstrijden die de NOS laat liggen. En mocht de NOS besluiten de focus te leggen op het EK en WK schaatsen, dan zouden wij best de World Cup willen uitzenden. Ook zouden wij het ATP tennis, weggekocht door FOX, graag terughebben.”

Bron: Ziggo/AD/BM

Bericht delen