Zes teams werken aan nieuwe dramaserie Centraal
Zaterdag 09 juni 2018

Zes teams werken aan nieuwe dramaserie Centraal

In de zesdelige dramaserie Centraal wordt iedere aflevering gerealiseerd door een ander team van regisseurs, scenaristen en producenten. De serie gaat in première op het Nederlands Film Festival 2019 en wordt in het najaar van 2019 uitgezonden op NPO 3.

Het zijn op zichzelf staande verhalen, maar ze hebben één ding gemeen: ze kruisen elkaar op en rondom station Rotterdam Centraal. Tijdens het schrijfproces werken de teams samen om de zes scenario’s met elkaar te verbinden, onder leiding van scenarioschrijver Mieke de Jong.

Deze vorm van werken is nieuw voor een dergelijk talentontwikkelingstraject. Met de keuze van een overkoepelende locatie is het mogelijk om binnen één traject aan meerdere teams de kans te geven een origineel en visueel interessant scenario te realiseren. De afleveringen zijn wel inhoudelijk met elkaar verbonden, maar kunnen qua stijl van elkaar verschillen.

In totaal zijn er 64 voorstellen ingediend, waarvan zes plannen gerealiseerd worden als serie-aflevering. Dat zijn de onderstaande zes projecten:

Afua – Sia Hermanides en Ilse Ott (Topkapi Films)
Beenlampman – Kurt Platvoet en Emily Reekers (Keplerfilm)
Kármánlijn – Maurice de Bruijne (Dutch Mountain Film)
Khata – Aiman Hassani (Interakt)
Teef – Laurens Jans en Randy Oost (Keplerfilm)
Wat je vindt mag je houden – Nina Spijkers & Myranda Jongeling (Fiction Valley)

Centraal is de opvolger van het One Night Stand-traject. Ook dit project biedt nieuwe regisseurs en scenaristen de kans televisiedrama van vijfenveertig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent. Het project is een initiatief van NTR, BNNVARA, VPRO, NPO-fonds, Nederlands Filmfonds en CoBO.

Bron: Nederlands Filmfonds/BM

Bericht delen