Dinsdag 16 januari 2018

Zes plannen geselecteerd voor Telefilms 2016

Voor de Telefilms van 2016 kwamen 83 voorstellen bij de publieke omroepen binnen. Na een voorselectie zijn er nu zes uitgekozen. Op basis van de scenario’s wordt beslist of de films definitief in productie gaan. Telefilms zijn speelfilms voor tv, die inspelen op maatschappelijke thema’s. De coproducties van producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO.

De zes titels zijn:

De grote zwaan: Zwart-humoristische thriller over een Amsterdamse schrijver met matig succes en grootse pretenties die het mikpunt wordt van een klopjacht vanwege een tas met geld. Scenario en regie: Max Porcelijn, producent: CTM Pictures, omroep: BNN-VARA.

The Hope Affair (werktitel): Carrièrevrouw raakt verstrikt in het old boys network. Scenario: Marcel Lenssen, regie: Erik de Bruyn, producent: Pupkin Film, omroep: VPRO.

Kamp Holland: Jonge Hollandse soldaten in Uruzgan komen in de knel tussen richtlijnen uit politiek Den Haag en de werkelijkheid van de oorlog die zij vechten in Afghanistan.
Scenario: Paul Jan Nelissen & Boris Paval Conen, regie: Boris Paval Conen, producent: KeyFilm, omroep: EO.

Mooi: Een misdaadkomedie over een overval op een kunstbeurs. Scenario: Bert Bouma & Jan Harm Dekker, regie: Thomas Acda, producent: All Yours, omroep: AVROTROS.

Op de dijk: Vijftien jaar na de brand keert visser Johan terug naar geboortedorp Volendam; daar blijken zijn oude wonden nog niet geheeld. Scenario: Cecilie Levy, regie: Mirjam de With, producent: Family Affair Films, omroep: NTR.

Sam en Moos: Een koosjere komedie waarin liefde en humor belangrijker zijn dan uiterlijke schijn. Scenario: Judith Goudsmit, regie: Job Gosschalk, producent: Kemna & Zonen, omroep: KRO-NCRV.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen