Dinsdag 16 januari 2018

Zeesterren: zonnig amusement met toef reality

Tijdens een zonnige strandvakantie begint bij Paul de Leeuw het idee voor een nieuw amusementsprogramma te borrelen. Eenmaal terug op Nederlandse bodem pitcht hij bij MediaLane een format over waterskiën en bekende Nederlandse sterren. Na enig doorontwikkelen rolt Zeesterren uit de koker.

Daarin gaat een grote groep BN’ers met elkaar op vakantie om in competitief verband allerlei watersporten te beoefenen. Te zien vanaf 4 januari op RTL 4. Producent Iris van den Ende: “Als het startsein eenmaal klonk, kwam een enorm fanatisme bij de kandidaten naar boven. Betere deelnemers hadden we ons niet kunnen wensen.”

Begin oktober reisde de delegatie naar Turkije om daar in vier dagen Zeesterren op te nemen. Verspreid over zestien vluchten gaan, inclusief deelnemers, 83 mensen en ruim 400 koffers mee. Aan opnamemateriaal worden onder andere acht XDHD camera’s, vijf GoPro’s en één drone met 4K camera verscheept. De crane die nodig is om vanaf de kust alle spellen goed in beeld te brengen, blijkt te groot voor het vliegtuig en wordt in tien dagen via de weg erheen gereden.

In bijgaande video-impressie komen Iris van den Ende en collega Anuska Bán aan het woord. Veel meer over Zeesterren is te lezen in het decembernummer van Broadcast Magazine. Klik hier en maak gebruik van de speciale actie, ook in relatie tot de nieuwe editie van het Omroephandboek.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen