Woensdag 17 januari 2018

Zapp Your Planet brengt 275.982 euro op

Zapp Your Planet heeft 275.982 euro opgebracht voor de Afrikaanse olifant. Met dat bedrag kunnen de rangers van het Wereld Natuur Fonds de olifant in Afrika beter beschermen tegen stropers. Daar worden elke dag gemiddeld honderd olifanten gedood voor hun slagtanden.

Zaterdag presenteerden Klaas van Kruistum en co-hosts Anne-Mar Zwart en Saskia Weerstand tien uur lang de Zapp Your Planet tv-marathon. Onder de titel Operatie Olifant werd de hele dag geld ingezameld voor het dier dat al jaren wordt bedreigd door stroperij. Het ingezamelde bedrag van Zapp Your Planet 2016 gebruikt het WNF voor de training van rangers, de opleiding van speurhonden en de aanschaf van GPS-systemen, wildcamera’s, tenten, muggennetten en schijnwerpers voor nachtpatrouilles.

“Het is hartverwarmend om te zien dat zo veel kinderen van verschillende leeftijden zich boos maken om stroperij. Al vanaf maart dit jaar voeren scholen en duizenden kinderen actie voor dit prachtige dier, waarvan je zou denken dat niemand het kwaad zou willen doen. Het is een prachtig bedrag geworden, waar het Wereld Natuur Fonds écht een verschil mee kan maken”, aldus Suzanne Kunzeler, netmanager NPO Zapp.

In Studio 21 in Hilversum kwamen ruim 10.000 bezoekers langs om geld te doneren in de geldslurf en tien uur lang te genieten van tv-opnames, workshops, spelletjes, optredens, meet & greets, de Zapp Your Planet-veiling en nog veel meer.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen