dinsdag 16 januari 2018

Zapp Weekjournaal vervangt SchoolTV-weekjournaal

Het Zapp Weekjournaal, verzorgd door de NOS en de NTR, gaat het SchoolTV-weekjournaal vervangen. De NOS meldt: ‘Zet zondag 14 september maar vast in je agenda, dan start een gloednieuw nieuwsprogramma voor kinderen: het Zapp Weekjournaal.

In het Zapp Weekjournaal zie je het belangrijkste nieuws van de afgelopen week én een vooruitblik op het nieuws van de komende week.’

Jeugdjournaal-presentator Tamara Seur gaat het nieuwe programma presenteren. Lucas van de Meerendonk (bekend van het SchoolTV-weekjournaal) en Milou Stoop zijn de verslaggevers. De redactie van het Zapp Weekjournaal zit op dezelfde plek als de redactie van het NOS Jeugdjournaal en beide redacties werken inhoudelijk en praktisch nauw samen. Het doel hiervan is om kinderen, maar ook leerkrachten, optimaal te bedienen.

In het NOS Jeugdjournaal zien kinderen tweemaal daags (om 08.45 en 18.45 uur, NPO Zapp) het laatste nieuws. Op zondag biedt Zapp Weekjournaal achtergronden bij nieuwsgebeurtenissen, die maandag besproken kunnen worden op school.

De eerste uitzending is zondag 14 september om 17.40 uur te zien op Zapp en daarna ook op Jeugdjournaal.nl en de site van SchoolTV.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen