Yvon Jaspers stopt met werkzaamheden bij ForFarmers
zaterdag 18 mei 2019

Yvon Jaspers stopt met werkzaamheden bij ForFarmers

Na de nodige commotie stopt Boer Zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers toch met haar samenwerking met veevoerbedrijf ForFarmers. Er is een bericht onder het personeel van ForFarmers verspreid waaruit blijkt dat Jaspers haar taken naast zich neerlegt.

‘Yvon Jaspers heeft ons laten weten zich voorlopig alleen te zullen richten op haar tv-programma’s en daarom geen nieuwe activiteiten met ons op te zetten. ForFarmers onderhoudt goede contacten met Yvon en wenst haar veel succes met de nieuwe opnames van haar programma’s’, luidt het bericht dat is te lezen op het intranet van het bedrijf. Daarmee doelt ForFarmers op Jaspers’ series Boer Zoekt Vrouw en Onze Boerderij, die dit najaar worden uitgezonden.

Sinds 2015 staat zij op de loonlijst bij ForFarmers, het grootste veevoerbedrijf van Europa. In speciale video’s promoot zij het boerenleven. Het management van de presentatrice bevestigt de opzegging van de samenwerking en wijst de drukke agenda van Yvon als reden aan. ‘Als het om de negativiteit was gegaan, waren we al veel eerder gestopt. Het Commissariaat van de Media heeft Yvon vrijgesproken van enige schuld of vermenging, dus er is niks aan de hand. Twee programma’s presenteren is meer dan een fulltime dagtaak.’

Het Commissariaat van de Media stelde eerder een onderzoek in naar de programma’s Onze Boerderij en Boer Zoekt Vrouw van KRO-NCRV, gezien Jaspers’ freelance bijbaan bij ForFarmers. Vorige maand werd bepaald dat er geen sprake is van overtreding van de regels rondom (sluik)reclame, sponsoring en het dienstbaarheidsverbod. ‘Deze conclusie is getrokken na een uitvoerige analyse van onder meer de contracten en andere afspraken tussen de betrokken omroep, de producent, de presentatrice en het bedrijf ForFarmers’, stelde het Commissariaat voor de Media.

Bron: RTL Boulevard/AD/BM

Bericht delen