Youp van ’t Hek wil meer publiek tijdens oudejaarsconference
vrijdag 27 november 2020

Youp van ’t Hek wil meer publiek tijdens oudejaarsconference

Cabaretier Youp van ’t Hek, BNNVARA en Koninklijk Theater Carré gaan een verzoek indienen bij de veiligheidsregio om 250 tot 300 mensen toe te staan in het theater tijdens zijn oudejaarsconference.

Volgens de huidige coronaregels zijn nu maximaal dertig mensen toegestaan, maar dat is volgens hem “echt heel weinig”. “Het is geen theater, het is bijna een ‘congresachtig’ sfeertje”, vertelde Van ’t Hek donderdag in BEAU.

“Ook met 250 tot 300 mensen in Carré kan er nog steeds genoeg afstand worden gehouden. Ik ga niet roepen, we gaan het gewoon vragen. De conference is toch een beetje een dingetje dat bij Nederland hoort”, aldus Van ’t Hek.

De cabaretier zei zondag nog in een interview op NPO Radio 1 dat hij voor minimaal 250 man wilde spelen en dat hij anders zijn conference beter kon annuleren. Daar kwam hij nu bij BEAU op terug. “Ik ben nu niet degene die zegt: ik ga het niet doen. Zo zit ik niet in elkaar.”

Van ’t Hek zegt ook te accepteren als de gemeente besluit om geen uitzondering voor hem te maken. “We gaan gewoon een ontzettend aardig verzoek indienen: maak ons een avondje een kerk, dan kan ik een veel betere voorstelling op televisie maken. Maar als het voor maar dertig man kan, dan moet dat maar.”

Van ’t Hek is verbaasd dat de maatregelen voor theaters zo streng zijn, terwijl er voor “kerken, de IKEA en tuincentra” uitzonderingen worden gemaakt. “Overal waar ik speelde sinds de corona-uitbraak gebeurde het zo verschrikkelijk veilig. Het waren bijna militaire operaties.”

De cabaretier en columnist kreeg dit jaar zelf ook het coronavirus en lag daarvoor een aantal dagen in het ziekenhuis. De tiende en laatste oudejaarsconference van Youp van ’t Hek is 31 december te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen