YouCa wil de kabel op
vrijdag 28 september 2018

YouCa wil de kabel op

Taco Jelgersma van YouCa heeft zich bij Ziggo gemeld als aanbieder van diensten op het kabelnetwerk. Vandaag publiceert de Autoriteit Consument en Markt het besluit wholesale fixed access dat stelt dat KPN en VodafoneZiggo concurrenten toegang moeten geven tot hun vaste telecomnetwerken.

YouCa heeft aangegeven dat het hoopt dat gesprekken met VodafoneZiggo snel leiden tot een vruchtbare samenwerking voor beide partijen, waarbij keuzevrijheid voor consumenten op de kabel werkelijkheid wordt. Vooruitlopend op het besluit heeft YouCa Gert-Jan Raatgever aangetrokken om samen met Jelgersma commerciële en operationele voorbereidingen te treffen. Raatgever heeft ruime ervaring bij opzetten van serviceproviders voor televisie-, internet- en telefoniediensten.

Jelgersma: “Wij voeren deze discussie al 10 jaar en ik heb altijd begrip gehad voor het feit dat de kabel geprobeerd heeft openstelling te voorkomen. Ik verwacht echter dat men nu snel zal schakelen naar een houding die reflecteert dat dit de uitgelezen mogelijkheid is netwerkbezetting te verbeteren.”

In de nieuwe BM, die vandaag verschijnt, geeft Jelgersma een uitgebreide beschouwing.

 

Bericht delen