Wouter van der Pauw en Giel de Winter starten productiehuis Signal
dinsdag 2 augustus 2022

Wouter van der Pauw en Giel de Winter starten productiehuis Signal

Samen met Giel de Winter, de oprichter van StukTV, start Wouter van der Pauw het productiehuis Signal. Van der Pauw was tot voor kort creatief directeur bij Talpa Network.

Wouter van der Pauw: “Ben ik naïef als ik denk dat wij de content-wereld kunnen opschudden en veranderen? We gaan het in ieder geval proberen! Want kijkers zijn streamers geworden en die vereisen simpelweg andere content.”

Van der Pauw vervolgt: “In onze ogen zijn er genoeg interessante ideeën, maar te weinig formats die echt engagen en kijkers massaal activeren richting een streamingplatform. Wij willen makers helpen hun verhaal strak uit te werken. We brengen hiervoor onze ervaring, die van Giel en mijzelf, samen met die van Geerjanne Bronkhorst (ex-Head of On Demand Content bij Towel). Daarnaast zitten we zelf ook vol met verhalen die we graag willen vertellen. Van een drieluik over de enorme druk die jongeren ervaren tot een politieke thriller en een nieuw perspectief op BN’er docu’s.”

Giel de Winter: “Na tien jaar StukTV is het tijd om daarnaast iets nieuws te doen. Ik start weer voor mezelf. Nog ambitieuzer, nog meer focus maar altijd met de kijkers in mijn hart en hoofd. Signal is een nieuw boutique format- en productiehuis voor streamingdiensten. Lokaal georiënteerd met internationale ambities. Binnenkort keihard op een scherm bij jou thuis!”

Wouter van der Pauw: “Met Signal willen we uiteindelijk een ‘clubhuis’ creëren waar men terecht kan met dromen en ideeën. En waar jonge ambitieuze makers de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Door diversiteit achter de schermen te fixen, niet alleen in de verhalen, maar ook in de casting en de decorontwerpen, hoeven we het er aan de voorkant minder over te hebben. We gaan het gewoon doen.”

Bron: Signal.stream/BM

Bericht delen