Woensdag 17 januari 2018

WK atletiek tot en met 2023 bij de NOS

De komende vier wereldkampioenschappen atletiek zijn live te volgen bij de NOS. Het contract met atletiekfederatie IAAF is verlengd tot en met de WK atletiek in 2023. De uitzendrechten gelden voor televisie, radio en alle online platforms. Daarmee zijn de komende jaren alle grote atletiekevenementen bij de NOS te zien. Vrijdag gaat het WK atletiek 2017 in Londen van start.

Het tweejaarlijkse WK atletiek behoort tot de grootste sportevenementen in de wereld. De NOS doet al sinds de eerste editie in 1983 (Helsinki, met zilver op de 800 meter voor Rob Druppers) verslag van het evenement. Eerder al bemachtigde de NOS de uitzendrechten voor de Europese kampioenschappen atletiek in 2018 en ook op de Olympische Spelen van 2020 zijn alle atletiekdisciplines bij de NOS te zien.

Van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus doet de NOS op verschillende platforms live verslag van het WK in Londen. Op NPO 3 is iedere avond om 20.00 uur NOS Studio Sport Atletiek te zien, met een mix van samenvattingen en rechtstreekse beelden. Presentator Dione de Graaff en voormalig atleet Gregory Sedoc praten de kijkers bij over de prestaties van de dag. Vanuit Londen is het commentaar bij de wedstrijden afkomstig van Stefan Verheij en Léon Haan. In de middaguitzendingen in de weekeinden op NPO 1 is er ook veel aandacht voor de WK atletiek. Het digitale themakanaal NPO Sport zendt de ochtendsessies van de WK uit en er zijn livestreams op NOS.nl. Ook NOS Langs de Lijn is in Londen voor een rechtstreeks radioverslag op NPO Radio 1 van de WK atletiek.

Bron: NOS/BM

Bericht delen