Dinsdag 16 januari 2018

Witfilm produceert Titaantjes voor VPRO

Sommige kinderen hebben ‘het’ gewoon, die worden met een zeldzaam talent geboren. Al vanaf de wieg voelen ze een dwingende innerlijke noodzaak om te creëren, iets met hun talent te doen. Dansen, tekenen, filmen, schrijven, musiceren, ontwerpen of zingen. Het is niet tegen te houden, hun drijfveren zijn enorm.

In de nieuwe jeugddocumentaire-serie Titaantjes worden acht van deze jonge, bevlogen kunstenaars gevolgd. Thuis en op school, maar natuurlijk ook op de momenten dat ze ‘creëren’. Daarnaast staat deze talenten een levensveranderende ontmoeting te wachten: ze komen oog in oog te staan met hun allergrootste idool.

In Titaantjes gaat het puur over de innerlijke drang tot het maken van kunst in welke vorm dan ook. Het programma volgt deze bijzondere kinderen op hun missie om hun talent zo goed mogelijk tot bloei te laten komen.

Titaantjes is vanaf zondag 22 maart om 9.25 uur te zien op NPO Zapp. Het is een productie van Witfilm in Amsterdam in opdracht van de VPRO. De regisseurs die aan deze serie meewerken zijn: Martijn Blekendaal, Anneke de Lind van Wijngaarden, Katinka de Maar, Catherine van Kampen en Annelies Kruk.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen