Wisselingen in top TMG
Woensdag 17 januari 2018

Wisselingen in top TMG

Harry de Wit, algemeen directeur Telegraaf Landelijke Media, heeft besloten zijn functie neer te leggen. De Wit vervulde sinds 2002 diverse directiefuncties binnen TMG. Het bedrijf heeft Hans Bakker gisteren benoemd tot interim-bestuurder. Bakker neemt de dagelijkse leiding van TMG op zich.

In het kader van de aangekondigde reorganisatie was eerder al vastgesteld dat de functie van de algemeen directeur zou komen te vervallen. De Wit zou mogelijk een nieuwe directiefunctie krijgen in het nieuwe kernbedrijf van TMG. Hij heeft echter besloten een uitdaging te aanvaarden buiten TMG. Volgens het bedrijf is in goed overleg met de Raad van Commissarissen besloten dat hij daarom zijn functie zal neerleggen. Hij hoopt zo bij te dragen aan een verdere de-escalatie van de interne spanningen.

De uitgever is verwikkeld in een overnamestrijd. Mediabedrijf Mediahuis heeft een bod uitgebracht en Talpa wil het bedrijf ook overnemen. Talpa heeft 20 procent van de aandelen in handen. Mediahuis, dat samenwerkt met de aandeelhoudersfamilie Van Puijenbroek, bezit 59 procent. Zonder medewerking van de ander kan geen van beide TMG overnemen.

Intern is er verdeeldheid over de overname. Eerder deze maand werden topmannen Geert Jan van der Snoek en Leo Epskamp geschorst. Zij gingen niet akkoord met het bod van Mediahuis en wilden praten met Talpa, dat een hoger bod had neergelegd. De raad van commissarissen wil wel een fusie met Mediahuis. Talpa stapte naar de rechter, evenals de centrale ondernemingsraad van TMG en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Deze zaak dient morgen in Amsterdam.

Bron: TMG/BM

Bericht delen