Winston Gerschtanowitz wil tweede reeks spelshow The Wall
Maandag 23 april 2018

Winston Gerschtanowitz wil tweede reeks spelshow The Wall

Winston Gerschtanowitz is sinds zondag te zien met de nieuwe SBS6-spelshow The Wall, geproduceerd door EndemolShine in samenwerking met de BankGiro Loterij. In het programma kunnen koppels meer dan een miljoen euro winnen.

De eerste aflevering bij SBS6 behaalde zondag 890.000 kijkers, een redelijk aantal voor deze zender. Het marktaandeel was 13,9 procent, zo meldt Stichting KijkOnderzoek. Dat is 49 procent boven het laatste weekgemiddelde van SBS6.

The Wall bestaat uit drie ronden. In de eerste ronde moet het deelnemende koppel vragen beantwoorden, waarbij ballen langs een twaalf meter hoge muur omlaag vallen. Als een vraag juist is beantwoord voor de bal beneden is, wordt het bedrag waarin de bal valt, opgeteld bij het prijzengeld.

De presentator wil graag dat er een tweede reeks komt. “Het liefst zou ik morgen weer de studio in gaan. Maar het is nu nog te vroeg om al over een tweede seizoen te praten. We hebben opnames gehad waarbij mensen met niks naar huis gingen en we hebben meegemaakt dat mensen meer dan een miljoen wonnen”, vertelt Gerschtanowitz.

Het format komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en wordt in meer dan twintig landen uitgezonden. Hoewel Amerikanen vaak hysterisch reageren in het programma, kunnen Nederlanders er volgens de presentator ook wat van. “Ik heb meegemaakt dat iemand op z’n knieën zat te bidden.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen