dinsdag 16 januari 2018

Winst RTL Group 15 procent gedaald

Het Luxemburgse televisieconcern RTL Group heeft in de eerste helft van dit jaar een lagere winst geboekt, onder druk van de moeizame economische omstandigheden in veel Europese markten. Dat maakte het moederbedrijf van de Nederlandse RTL-zenders donderdag bekend.

Het bedrijfsresultaat van RTL Nederland bedroeg 38 miljoen euro, terwijl dat een jaar geleden nog 59 miljoen was. Ook de omzet daalde, van 233 naar 208 miljoen. “Dit is grotendeels het gevolg van de ontvlechting van Radio 538, Radio 10 Gold en Slam!FM en de lagere tv reclame-inkomsten in de maand juni door met name het EK voetbal”, stelt RTL Nederland. Bovendien werd er minder geld aan advertenties uitgegeven. “De daling van de advertentiemarkt met 3,5 procent heeft het resultaat negatief beïnvloed.”

De winst van RTL Group zakte met 15 procent tot 274 miljoen euro. In Duitsland steeg de advertentiemarkt licht, maar in landen als Frankrijk, Nederland en België was sprake van achteruitgang. In Spanje en Hongarije was de krimp nog veel duidelijker, aldus RTL Group.

De totale omzet ging met 2,5 procent omhoog tot 2,76 miljard euro. RTL is actief met 46 tv-zenders en 29 radiostations in negen Europese landen. Het bedrijf is voor 92 procent in handen van het Duitse mediaconcern Bertelsmann.

Bron: Broadcast Magazine/DFT

Bericht delen