Winnaars NL Awards bekend
woensdag 22 april 2020

Winnaars NL Awards bekend

De winnaars van de NL Awards zijn bekendgemaakt, de onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. Bij deze 18e editie zijn zes regionale omroepen in de prijzen gevallen: Omroep Brabant (twee keer), Omrop Fryslân, RTV Noord, Omroep Gelderland, Rijnmond en L1.

De categorie-overstijgende Gouden NL Award gaat naar Omroep Gelderland voor Verstrikt, een vijfdelige podcastserie over zelfmoord. Jaarlijks overwegen naar schatting 400.000 Nederlanders een einde aan hun leven te maken. Erover praten is een taboe. Maar in Verstrikt, een podcastserie van Maarten Dallinga voor Omroep Gelderland, komt het hebben van doodsgedachten uitgebreid aan bod.

Dallinga spreekt met mensen die suïcidaal zijn of waren, nabestaanden en professionals. Ook is hij open over de doodsgedachten die hij zelf heeft gehad. De podcast start met een gesprek waarin hij zijn ouders voor het eerst vertelt over zijn vroegere suïcidaliteit.

De prijzen werden deze keer niet persoonlijk uitgereikt tijdens het NL Media Event. Het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers was afgelast vanwege de coronacrisis. De Gouden NL Award zou worden uitgereikt door minister Arie Slob. Hij meldt: “Ik ben ervan onder de indruk hoe regionale omroepen in deze tijd hun belangrijke en drukke taak vervullen om mensen in hun regio te informeren en te verbinden. En ik ben opnieuw verheugd over de kwaliteit van de regionale producties die dit jaar zijn beloond met een NL Award.”

De winnaars van de NL Awards 2019 per categorie:
Eigen Nieuws: RTV Noord – Gasdossier: de NAM dreigt gaskraan dicht te draaien
Jong Talent: Riël Linssen van L1
Documentaire: Omroep Brabant – Schapenheld
Radioprogramma: Omroep Gelderland – Verstrikt
Online Project: Omrop Fryslân – Jennifer to the Max
TV-programma: Rijnmond – FC Rijnmond
Cross-/Transmediaal Project: Omroep Brabant – Brabant Bevrijd
Gouden NL Award: Omroep Gelderland – Verstrikt

Bron: RPO/BM

Bericht delen