Article header image

Winnaars Lokale Omroep Awards bekend

De jury van de Lokale Omroep Awards heeft in Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars bekend gemaakt van de Lokale Omroep Awards. Studio 040 uit Eindhoven is uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar.

De winnaars van De Lokale Omroep Awards:
– Radio: Unity FM (Leiderdorp): Kou Leiden
– Televisie: Studio 040 (Eindhoven): 040 Nieuws – De dag na MH17
– Crossmediaal: RTV NOF (Dantumadeel): Ondergang en herbouw kleinste ziekenhuis van Nederland
– Nieuws en Actualiteiten: Omroep Venlo: Het Nieuws
– Presentatietalent: Marlieke Gortmaker (TV Enschede FM)
– Lokale Omroep van het Jaar: Studio 040 (Eindhoven)

De jury meldt: “In een tijdperk waarin journalistiek in de regio onder druk staat is het juist belangrijk om de kracht en de meerwaarde van lokale omroepen te laten zien. Dat is een belangrijk oogpunt van jaarlijkse uitreiking van de Lokale Omroep Awards. Want ieder jaar weer blijkt dat lokale omroepen door de inzet van vele duizenden vrijwilligers en beperkte middelen programma’s maken vanuit het hart van de samenleving. En of ze nu groot zijn of klein, lokale omroepen laten zien en horen wat er leeft in de haarvaten van de Nederlandse samenleving.”

“Studio 040 is duidelijk meer in balans ten opzichte van vorig jaar. Ze lossen de verwachting van vorig jaar in en dat is knap. De jury vindt het fijn te zien dat hun aanbevelingen ter harte zijn genomen. De omroep werkt echt vanuit de identiteit van de stad Eindhoven, mooi om te zien. De omroep is stabiel, breed en erg professioneel. De continuïteit vanuit gemeente is een voorbeeld voor andere gemeenten. Een goede lokale omroep verdient (financiële) steun vanuit haar gemeente(n). Studio 040 is dan ook terecht De Lokale Omroep van het Jaar 2015.”

De jury van De Lokale Omroep Awards 2015 bestond uit:
Juryvoorzitter: Toine van Peperstraten (FOX tv en VARA radio)
Onderdeel Programma’s: Bart Jan Cune (NOS op 3), Astrid de Jong (radiopresentator, onder meer NPO Radio 1 en NPO Radio 6), Timo Kamst (opleidingscoördinator NPO 3FM), Jeroen Overbeek (presentator NOS Journaal) en Liesbeth Staats (journalist, onder meer Brandpunt KRO/NCRV)
Onderdeel De Lokale Omroep van het Jaar: Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (directeur Radio NPO) en Aart den Haan (directeur WOS Media)

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma’s verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 275 publieke lokale omroepen in Nederland.

Bron: OLON/Broadcast Magazine

Bericht delen