woensdag 17 januari 2018

Winnaars Cinekid's tv- en filmprijzen bekend

Vrijdagavond zijn tijdens het Cinekid Festival in Amsterdam de jury- en publieksprijzen uitgereikt voor de beste jeugdtelevisie en kinderfilms van 2017. Wallay, een coming-of-age film van de Zwitserse regisseur Berni Goldblat, werd door de internationale jury uitgeroepen tot Beste Kinderfilm.

De film Toen mijn vader een struik werd van regisseur Nicole van Kilsdonk won de Cinekid Leeuw voor Beste Nederlandse Familiefilm Juryprijs.

De publieksprijs voor Beste Kinderfilm ging naar de Finse documentaire Hobbyhorse Revolution van regisseur Selma Vilhunen. De publieksprijs voor Beste Nederlandse Familiefilm werd uitgereikt aan 100% Coco van regisseur Tessa Schram.

Ik ben Nederlander, een programma van Dirk Eijsbouts en Jack Wouterse ontving van de jury de Gouden Cinekid Kinderkast voor Beste Nederlandse Televisieproductie. De Cinekid Kinderkast voor Beste Nederlandse Televisieproductie Non-Fictie werd uitgereikt aan regisseur Marijn Frank voor haar documentaire Slagershart. Televisieserie Zenith, van regisseurs Maurice Trouwborst en Tomas Kaan, won in de categorie Fictie.

De publieksprijzen voor de Cinekid Kinderkast worden zoals gewoonlijk onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën. In de categorie 4-6 jaar kwam de animatieserie George & Paul van regisseurs Erik Verkerk en Joost van den Bosch, als beste uit de bus. Hallo, ik heb kanker, een non-fictie serie van de EO, won in de categorie 6-12 jaar.

Cinekid is het grootste mediafestival voor de jeugd tussen de 3 en 14 jaar. Jaarlijks bezoeken ruim 60.000 kinderen en hun begeleiders het festival op de Westergasfabriek in Amsterdam en 40 filmtheaters in Nederland. Het festival omvat alle aspecten van de media-industrie voor een jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses waarin kinderen zelf aan het werk gaan.

Bron: Cinekid/BM

Bericht delen