Winnaars Buma Music in Media Awards 2021 bekend
dinsdag 25 mei 2021

Winnaars Buma Music in Media Awards 2021 bekend

Tijdens een speciale online editie zijn de Buma Music in Media Awards 2021 uitgereikt. In een twaalftal categorieën zijn de componisten van de beste muziek voor film, televisie, radio, reclame, documentaire, podcast en experience bekroond. Tevens is de Buma Music in Motion New Talent Award uitgereikt.

De Buma Music in Media Awards zijn de onderscheidingen voor componisten en producenten die
zich in het voorgaande jaar hebben bewezen met hun composities voor of muziekgebruik in media. Met het aantal categorieën is ook het aantal winnaars toegenomen, een bewijs dat muziekgebruik in media steeds belangrijker wordt.

Vaak weet een compositie juist door gebruik in media ook daarbuiten een hit te worden. Een goed voorbeeld daarvan is Smoorverliefd, winnaar in de categorie Buma Award Beste Originele Compositie in Reclame. Deze in een Interpolis-commercial gebruikte compositie van Lars Bos, beter bekend als Snelle, Okke Punt en Daan Ligtvoet, wist zelfs de Nederlandse Top 40 te halen.

Dat de kracht van muziek tijdloos is, bewijst het door George Kooymans en Barry Hay geschreven Radar Love. Deze uit 1973 stammende klassieker wint in de categorie Buma Award Beste Sync (in Televisie, Trailers, Film, Videogames).

Nieuwe categorieën
Nieuw dit jaar zijn de categorieën Buma Award Beste Originele Compositie in Videogames en
VR en Beste Originele Compositie Experience. In eerstgenoemde nieuwe categorie won Sander van Zanten voor zijn soundtrack bij de Nederlandse indie sciencefiction game Deliver Us The Moon, terwijl in laatstgenoemde categorie Thijs de Vlieger en Lavinia Meijer een award wonnen voor hun werk aan de muziek voor de korte film Biomimicry van Iris van Herpen en het Nationaal Ballet, een productie waarin dans, muziek en de prachtig ontworpen kostuums van Iris van Herpen elkaar ontmoeten en perfect op elkaar aansluiten.

De Buma Music in Motion New Talent Award gaat dit jaar naar componist Nikolaï Clavier, voor zijn muziek bij de korte film Blauwe Maandag. Het complete overzicht van de winnaars is hier te vinden.

Bron: Buma/BM

Bericht delen