Winnaar publiekspitch Jouw idee op tv bekend
zaterdag 30 oktober 2021

Winnaar publiekspitch Jouw idee op tv bekend

Het idee Blind in Business heeft de publiekspitch Jouw idee op tv van de NPO en Omroep MAX gewonnen. Dit werd vrijdag bekend tijdens de finale in de tv-studio van MAX op het Media Park in Hilversum. Daar mochten tien deelnemers hun idee voor een tv-programma presenteren aan de jury.

Het winnende idee komt van de 35-jarige Tjarda Struik uit Zeist. Het betreft een programma waarin ondernemende mensen met een visuele beperking centraal staan. Hoe geven zij vorm aan hun passie voor ondernemerschap terwijl ze blind of slechtziend zijn? Wat moeten zij daarbij overwinnen, maar ook: welke toegevoegde waarde hebben hun talenten en ambities voor de arbeidsmarkt?

Het idee zal door professionele makers van Omroep MAX worden uitgewerkt tot een echt tv-format. De winnares, zelf visueel beperkt, wordt bij dit proces betrokken. Daarnaast ontvangt zij een geldprijs van 2.500 euro.

Finalisten

De jury bestond uit Directeur Jan Slagter en Hoofd Televisie Nicolette de Wolf namens Omroep MAX en Directeur Video Frans Klein en Netmanager NPO 3 Suzanne Kunzeler namens de NPO. Ook de initiator van de publiekspitch, NPO-voorzitter Shula Rijxman, zat aan tafel. De jury prees vooral de bevlogen presentatie van Tjarda Struik, die als ervaringsdeskundige, en uitgaande van de kracht van de doelgroep, een inspirerend en maatschappelijk relevant verhaal wist over te brengen.

Tweede kans
Naast het winnende idee waren er twee inzendingen die volgens de jury een tweede kans verdienen: een programma over studenten die werken aan innovatieve projecten en een documentaire over onbenutte talenten van hoogbegaafde kinderen. Van beide ideeën, elk beloond met 1.250 euro, zal nader bekeken worden of deze tot een format uitgewerkt kunnen worden.

De tien finalisten waren enkele weken eerder gekozen na een eerste pitchronde, waarvoor 100 ideeën waren geselecteerd uit een totaal van ruim 3.500 inzendingen. De oproep voor deelname aan de publiekspitch Jouw idee op tv werd al in 2020 gedaan. Door de coronapandemie moest de afronding een jaar worden uitgesteld.

Bron: NPO/BM
Foto’s: Raymond van Olphen/NPO

Bericht delen