Woensdag 17 januari 2018

Willemien van Aalst naar Human

Willemien van Aalst is door de Raad van Toezicht van Human benoemd als opvolger van Bert Janssens. Ze is vanaf 1 januari 2018 de nieuwe bestuurder/hoofdredacteur van de omroep.

De Raad van Toezicht is blij met haar benoeming: “Human heeft voor de komende jaren in Willemien een bestuurder/hoofdredacteur gevonden die veel affiniteit heeft met het humanisme en de inhoudelijke programmering van Human. Als cultureel ondernemer heeft zij haar sporen verdiend, de afgelopen acht jaar als directeur van het Nederlands Film Festival. Zij heeft zich bewezen als ervaren bestuurder van netwerkorganisaties, zoals ook Human is.”

“Juist in deze populistische tijd vind ik het ontzettend belangrijk om tegenwicht te bieden met programma’s die een andere blik laten zien of een genuanceerd verhaal vertellen”, aldus Van Aalst.

Bert Janssens heeft ervoor gekozen om zijn functie als bestuurder neer te leggen en zich de komende jaren op de programmatische ontwikkeling van Human te richten. Tevens zal hij betrokken blijven bij het verstevigen van de omroep als leden- en netwerkorganisatie. De Raad van Toezicht stelt het zeer op prijs dat Bert aan Human verbonden blijft.

Bron: Human/BM

Bericht delen