Article header image

Will Simon terug in Opsporing Verzocht

Will Simon keert na 25 jaar terug terug in Opsoring Verzocht, het programma waar hij negen jaar lang het gezicht van was. Aanleiding voor zijn comeback is een zaak uit 1974, waarin na ruim veertig jaar nieuwe ontwikkelingen zijn. Deze zaak is ooit behandeld in de allereerste uitzending van het opsporingsprogramma.

In Den Haag heeft een coldcase-team van de politie het onderzoek heropend naar de dood van de weduwe Daisy Gijsbers. De 76-jarige vrouw werd 28 december 1974 om het leven gebracht in haar appartement in Den Haag. Deze moordzaak werd in oktober 1975 behandeld in de proef-uitzending van Opsporing Verzocht, destijds samengesteld door Simon. Hij was daarna van 1982 tot 1991 presentator van het programma en is voor veel mensen nog altijd Mr. Opsporing Verzocht.

Nu er nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek zijn, keert Simon voor één keer terug als gast-presentator om de zaak alsnog tot een goed einde te brengen. In de uitzending wordt een anonieme briefschrijver gezocht die belangrijke informatie over de dood van mevrouw Gijsbers lijkt te hebben.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen