Dinsdag 16 januari 2018

Will Luikinga schrijft De Veronica Tapes

Uitgeverij FC Klap lanceert vandaag het boek De Veronica Tapes van Will Luikinga. De voormalige Veronica-dj maakte het van dichtbij mee: de woelige tijden van zeezender Veronica, de zegetocht aan land en het onstuimige imago van seks, drugs & rock ‘n roll. Het ging er ruig aan toe in Hillywood.

Luikinga: “Het is een spannend, onthullend en soms schokkend verhaal over een radiostation waar van alles gebeurde wat God verboden heeft en waar een paar mensen soms te veel te vaak wilden. De Veronica Tapes: meer dan de waarheid.”

Luikinga schreef ruim dertig jaar lang een column in het Veronicablad. Hij had eigenlijk besloten het schrijven te laten voor wat het was, maar nam te pen nog één keer ter hand om een boek over Veronica te schrijven. Luikinga: “Maar dan wel een boek dat veel verder zou gaan dan alles wat er tot nu toe over het station is geschreven. Een jaar geleden was ik klaar met het concept, maar ik twijfelde of ik het wilde laten uitgeven. Soms balanceer ik namelijk op de gevaarlijke scheidslijn tussen fictie en non-fictie. Hoewel iedere gelijkenis met bestaande figuren en situaties op louter toeval berust, ben ik me ervan bewust dat de hoofdfiguren in het boek niet alleen voor insiders in Hilversum herkenbaar zijn. Op aandringen van een paar Veronica-maatjes heb ik het toch aangedurfd.”

Adje Bouwman overhandigt vanmiddag het eerste exemplaar aan Will Luikinga.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen