Article header image

Wilfred Genee presenteert Matchwinner

Wilfred Genee is ook de komende twee jaar te zien als presentator bij RTL. Genee tekende maandagavond live in de uitzending van Voetbal Inside zijn nieuwe contract. Tegelijkertijd maakte de presentator bekend dat hij vanaf april een nieuw programma gaat presenteren: Matchwinner.

In Matchwinner maken de kandidaten met hun voetbalkennis kans op een bedrag van 10.000 euro voor zichzelf en voor hun voetbalvereniging. De nieuwe voetbalquiz is vanaf maandag 11 april om 22.00 uur te zien bij RTL 7.

Het is de eerste keer dat een presentator live op Nederlandse televisie zijn contract tekent. Zenderdirecteur Marco Louwerens van RTL 7 is blij met de verlenging van het contract: “De afgelopen maanden hebben we intensief met elkaar overlegd over het contract. Voor Genee was het belangrijk dat er meer persoonlijke inbreng mogelijk zou zijn. Daar zijn we goed uitgekomen.”

Ook Genee is tevreden over zijn nieuwe RTL-contract: “Met het nieuwe contract krijg ik de mogelijkheid om andere programma’s te maken. Bijvoorbeeld met het nieuwe interviewprogramma Wat Gaat Er Nu Door Je Heen. Met Matchwinner ga ik weer een hele andere kant op en verbreden we de voetbalkennis van Nederland zowel op tv als via de gelijknamige app.”

In de nieuwe voetbalquiz Matchwinner van RTL 7 wordt gespeeld in vijf categorieën. Een spel waarbij het draait om de juiste keuzes in combinatie met een goede voetbalkennis. Welke categorie wanneer wordt gespeeld bepaalt de deelnemer. In de eerste categorie moet hij of zij minimaal één van de vijf vragen goed hebben, in de laatste categorie moet de speler vijf van de vijf vragen goed beantwoorden om de hoofdprijs in de wacht te slepen.

Via de app van Matchwinner kan iedereen meespelen met de voetbalquiz. Iedere dag staan er elf nieuwe voetbalvragen klaar. In de app kunnen spelers elkaar uitnodigen om bijvoorbeeld tegen hun hele voetbalteam of vriendengroep te spelen. Uit de statistieken blijkt welke fans van welke ere- of eerste divisie-club of uit welke provincie beschikken over de beste voetbalkennis. RTL verwacht dat Matchwinner de grootste voetbalquiz-app in Nederland gaat worden.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen