dinsdag 16 januari 2018

Wereldomroep in Broadcast Magazine 333

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Radio Nederland Wereldomroep met een historische 24-uurs live radio-uitzending na 65 jaar afscheid nam van zijn Nederlandse luisteraars. Sindsdien heeft de afgeslankte organisatie een sterke doorstart gemaakt onder leiding van directeur Robert Zaal en hoofdredacteur William Valkenburg.

In Broadcast Magazine 333 (de aprileditie) komen beide bevlogen journalistieke bestuurders uitgebreid aan het woord over de metamorfose die ze de Wereldomroep hebben laten ondergaan. In Cannes, tijdens MIPTV, presenteerde Nederland zich als ‘wereldomroep’ in figuurlijke zin. Doen we er eigenlijk nog wel toe, als gids en belangrijk smaakmaker in de mondiale televisie-industrie? Het antwoord op die vraag wordt gegeven in een uitgebreide reportage en luidt volmondig ‘ja’.

Verder volop aandacht voor de NAB in Las Vegas, het jubileumcongres van het Commissariaat voor de Media en een interview met Inge Brakman over het advies van de Raad voor Cultuur met betrekking tot de publieke omroep. Er is ook een voorbeschouwing met veel productnieuws op de AVM Broadcasting Exhibition en een sfeervolle terugblik in woord en beeld op de eerste International Media Top Convention in het Amstel hotel.

Nog steeds geen abonnee van Broadcast Magazine? Aarzel niet, klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

 

Bericht delen