Article header image

Wellicht vervolg Zwarte Tulp

RTL spaarde kosten noch moeite voor Zwarte Tulp, met een ware sterrencast voor de serie die werd opgenomen en aangeboden in 4K. Een tweede seizoen is niet ondenkbaar, constateert Anouk Noordervliet, manager marketing en sales RTL Nederland, in het meinummer van Broadcast Magazine.

“We hebben veel positieve reacties gekregen op het eerste seizoen. Niet alleen van klanten, maar ook van de pers, acteurs en producenten. Je merkt dat overal behoefte is aan een tweede deel, dus het begint wel een beetje te borrelen.” Aan de hand van waar klanten op Videoland naar kijken, blijkt er behoefte te bestaan aan goede Nederlandse content, stelt zij. “Er was ruimte voor een spannende Nederlandse kwaliteitsserie en daar wilden we ons echt mee onderscheiden. We hebben de serie opgenomen in 4K, omdat we die mogelijkheid hadden. Het is immers de toekomst, net zoals video on demand de toekomst is. Dat doet natuurlijk iets met de kosten, maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug. Van alle bestaande klanten heeft een kwart de serie al bekeken. Dat komt neer op zo’n 25.000 views.”

De première van Zwarte Tulp vond plaats in de met flora versierde Arendshoeve in Aalsmeerderdijk. Gebogen Ultra HD televisies van Samsung speelden de trailer van de serie af op hoge resolutie en actrice Linda van Dyck vermaakte het publiek met een paar anekdotes. Broadcast Magazine maakte een video-impressie die hier te zien is.

Alles over Zwarte Tulp en nog veel meer nieuwe programma’s die in productie zijn of net af, is te lezen in Broadcast Magazine 344. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen