Woensdag 17 januari 2018

Wedstrijdspanning in De Kleedkamer van Veronica

Vanaf dinsdag 12 september krijgt de kijker alles mee uit de kleedkamers van de meest uiteenlopende sportteams. In het nieuwe Veronica-programma De Kleedkamer worden per aflevering van drie teams alle gesprekken in beeld gebracht die voor en na de wedstrijd en tijdens de rust plaatsvinden.

Van voetbal tot hockey en van American football tot handbal, korfbal en lacrosse, en van professionals tot vriendenteams; teams komen in alle soorten en op alle niveau’s voorbij. Dames en heren, homo’s en hetero’s, jong en oud; een dwarsdoorsnede van sportend Nederland geeft een inkijkje in hoe zij hun wedstrijden beleven vanuit hun kleedkamer.

De camera’s draaien al als de teamgenoten binnenkomen. Tijdens het omkleden worden alle gesprekken gefilmd tot en met de peptalk van de coach. Het eerstvolgende moment is als iedereen tijdens de rust weer terugkeert in de kleedkamer. Zitten we lekker in de wedstrijd, gaat alles zoals men had gehoopt of moet een donderspeech alle spelers weer bij de les krijgen? Na het laatste fluitsignaal begint het nabespreken. Soms is dat een ontlading van emoties, soms wordt alleen de aantrekkingskracht vanuit de kantine gevoeld.

De Kleedkamer wordt geproduceerd door Tuvalu en is aansluitend op dinsdag en woensdag te zien na de UEFA Champions League-nabeschouwing op 12, 13, 26 en 27 september, 17, 18 en 31 oktober en 1 november.

Bron: SBS Broadcasting/BM

Bericht delen