WE STOPPEN! TALK: ontknoping op NPO Best
Woensdag 17 januari 2018

WE STOPPEN! TALK: ontknoping op NPO Best

Vijftig verstokte rokers lieten zich de eerste vijf dagen van Stoptober dag en nacht samen opsluiten in een oude kazerne om af te komen van hun jarenlange verslaving aan de sigaret. De beelden uit de kazerne waren te zien van NOS Journaal tot Pauw, van ad.nl tot diverse kranten en radioshows.

Op vrijdag 3 november volgt rond 22.15 uur de ontknoping van het online AVROTROS programma WE STOPPEN! Wie hield het tijdelijk vol, wie had slechts één terugval en wie rookt nog steeds niet? Tijdens een 40 minuten durende live show op NPO Best presenteert Jojanneke van den Berge deze WE STOPPEN! TALK die in het teken zal staan van alle ups en downs die de kandidaten tijdens dit stopproces in de kazerne beleefden. De trailer is hier te zien.

Ivo Niehe zal in de eerste TV Show van het nieuwe seizoen op NPO 1 een WE STOPPEN!-compilatie uitzenden en aansluitend naar de liveshow met alle stoppers verwijzen. Vanuit de kazerne werd 24/7 gelive streamd en werden dagelijkse afleveringen getoond op zorg.nu/westoppen.

De setting – met vijftig man tegelijk afkomen van een hardnekkige verslaving – bleek even uniek als krachtig. Sociale steun blijkt voor deelnemers aan Stoptober, het gezondheidsbevorderende initiatief van Longfonds, Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Ministerie van VWS dat WE STOPPEN! mede mogelijk maakt, van groot belang. Ook ná het leven in de kazerne, zo blijkt wel uit vlogs die de stoppers heel Stoptober nog dagelijks op de website en Facebook-pagina van zorg.nu plaatsen.

NPO Best, de zender die inzoomt op de beste programma’s van de publieke omroep, is op televisie bij KPN te vinden op kanaal 58 en bij Ziggo op kanaal 311.

Bron: LND Media

Bericht delen