Warm welkom voor eerste Minister van Gehandicaptenzaken bij KRO-NCRV
donderdag 20 juni 2019

Warm welkom voor eerste Minister van Gehandicaptenzaken bij KRO-NCRV

Een heel hartelijk welkom woensdagmiddag voor de kersverse, allereerste Minister van Gehandicaptenzaken van ons land. De 33-jarige Rick Brink uit Hardenberg is maandagavond verkozen tot de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland. Dat gebeurde tijdens de uitzending van de Minister van Gehandicaptenzaken op NPO 1, live vanuit het Kurhaus in Scheveningen.

Rick gaat samen met een team van KRO-NCRV het komende jaar relevante onderwerpen op de politieke en media-agenda zetten om zo obstakels weg te nemen voor 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap.

Na zijn media-tour op dinsdag (die begon om 7.00 uur bij RTV Oost en eindigde om 22.00 uur bij Volgspot) was het woensdag de beurt aan alle medewerkers van KRO-NCRV om Rick welkom te heten. Rick werd na zijn entree op de rode loper op het Mediaplein ontvangen en toegejuicht door honderden collega’s. Naast directeur Peter Kuipers heette ook Annette Wolthers, de wethouder Sociale Zaken van de gemeente Hilversum, hem welkom op zijn allereerste werkdag in Hilversum.

Rick Brink werkt in het dagelijks leven nog als projectleider in de zakelijke dienstverlening. Ook heeft hij al enige jaren politieke ervaring als raadslid in de gemeente Hardenberg. Rick vindt het belangrijk dat de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken laat zien dat hij/zij van meerwaarde is voor Nederland.

“Dat kun je in mijn beleving doen door te werken aan heel concrete thema’s waarmee je laat zien dat je echt een aanvulling bent op de ministersploeg zoals deze er nu zit. Er gebeurt wel het nodige voor de mensen met een handicap, maar dat is niet genoeg, vind ik. Daarom wil ik bijvoorbeeld werken aan meer inclusieve speeltuinen, waar kinderen elkaar accepteren. Ongeacht wie ze zijn of wat ze kunnen en waar kinderen met een handicap zelfstandiger worden.”

Een ander thema waar Rick zich hard voor maakt is meer maatwerk bij de inzet van werkvoorzieningen. Hij is ervan overtuigd dat dan minder mensen langs de zijlijn van de samenleving staan.

Bron: KRO-NCRV/BM
Foto: Frank van der Burg

Bericht delen