Article header image

VR-bioscoop gaat van start in Amsterdam

In Amsterdam opent op 2 maart een permanente virtual reality-bioscoop aan de Oosterdokskade. Het is de eerste virtual reality-bioscoop ter wereld, zegt reclamebureau &samhoud media, die het initiatief nam.

In de bioscoop kunnen vijftig mensen met een virtual reality-bril op films kijken die in een cirkel van 360 graden zijn opgenomen. Daardoor lijkt het net alsof je er middenin zit. Bezoekers zitten in een draaistoel om de beleving groter te maken en kunnen ongeveer 35 minuten films achter elkaar bekijken. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten, zoals een horrorpakket of een kinderpakket.

Speciaal voor de nieuwe bioscoop is de Nederlandse VR-speelfilm In Your Face ontwikkeld. “We besloten een film te maken met een maatschappelijke impact”, zegt initiatiefnemer Jip Samhoud tegen het FD. Hij regisseerde de film zelf. “Dat soort VR-films zijn er naar mijn mening nog te weinig.”

Hij koos voor het vluchtelingenvraagstuk. Het script is geschreven door Ronald Giphart en de hoofdrollen worden gespeeld door Hadewych Minis en Tibor Lukács.

Bron: Veronica Magazine/Broadcast Magazine

Bericht delen