VPRO komt met Koken met konijnen op NPO Zapp
donderdag 9 januari 2020

VPRO komt met Koken met konijnen op NPO Zapp

VPRO’s nieuwste presentatieduo Diederik Kreike en Ayrton Fraenk verwent elke week een huisdier in de Koken met konijnen kookstudio.

In een bonte show vol spinnende poezen, happy honden en vrolijke varkens bereiden de twee amateurkoks recepten die niet alleen lekker zijn voor het huisdier maar ook voor het baasje. Aansluitend nemen twee hamsters en een courgette de kijkers mee in een hysterische, humoristische en kritische nabeschouwing: Hamstertalk.

Diederik en Ayrton ontmoeten iedere aflevering een jong baasje met een bijzonder huisdier. Zo is er een dakloos konijn zonder tanden, een getraumatiseerde hamster en een kat zonder oren. De dieren worden in het zonnetje gezet met smakelijke en verrassende gerechten, die thuis na te maken zijn. En hebben de dieren problemen of zijn er moeilijke vragen? Die worden tussen het kokkerellen door opgelost en beantwoord door dierenartsen en dierenspecialisten.

Koken met konijnen is bedacht en gemaakt door regisseur en documentairemaker Charlotte Hoogakker (bekend van Vreemde e.e.n.d., Bikkels en Kiloknallers). Het VPRO-programma is vanaf 12 januari elke zondag om 9.20 uur te zien op NPO Zapp. Voorlopig zijn er acht afleveringen gepland.

Bron: VPRO/BM
Foto: Merlijn Doomernik/VPRO

Bericht delen