VPRO-hoofdredacteur Stan van Engelen na tien jaar weer als eindredacteur aan de slag
dinsdag 18 mei 2021

VPRO-hoofdredacteur Stan van Engelen na tien jaar weer als eindredacteur aan de slag

Na tien jaar hoofdredacteurschap gaat Stan van Engelen in 2022 als eindredacteur terug naar de VPRO-programmavloer.

Stan van Engelen stopt eind 2021 als Hoofdredacteur Media. Hij blijft aan de VPRO verbonden als eindredacteur. Stan van Engelen is sinds 2012 hoofdredacteur. Eerst samen met Karen de Bok en sinds 1 juni 2018 samen met Anouk Kamminga en Willem van Zeeland als driekoppige Hoofdredactie Media. De Hoofdredactie Media is verantwoordelijk voor alle programma’s van de VPRO, zowel voor radio, televisie als online.

Tijdens het hoofdredacteurschap van Stan van Engelen versterkte de VPRO zijn positie als zelfstandige publieke omroep met een onderscheidend en gewaardeerd programmapakket. Stan van Engelen was betrokken bij de ontwikkeling van een groot aantal reis- en geschiedenisseries en nieuwe documentairevormen. Hij bracht daarnaast ook programma’s voor een nieuw en breder publiek, waaronder Zondag met Lubach. De VPRO won in deze periode vijf keer de Zilveren Nipkowschijf.

Stan van Engelen: “Het zijn tien inspirerende, intensieve en bovenal hele mooie jaren geweest. Ik heb veel makers in staat kunnen stellen om te maken wat ze in hun hoofd hadden zitten. Dat heeft veel mooie programma’s opgeleverd. Ik zal straks met een enorm positief gevoel afzwaaien als hoofdredacteur, maar ik kijk er ook naar uit om na tien jaar aansturen weer dichter naar het maken te gaan.”

Over Stan van Engelen
Stan van Engelen is sinds 2000 werkzaam bij de VPRO. Hij begon zijn carrière bij de VPRO als webredacteur van De nieuwe wereld. Hij was eindredacteur van onder meer het VPRO-buitenlandprogramma Metropolis en het digitale kanaal Holland Doc. Sinds 2012 is hij hoofdredacteur. Eerst samen met Karen de Bok en sinds 2018 samen met Anouk Kamminga en Willem van Zeeland.

Bron: VPRO/BM
Foto: Merlijn Doomernik/VPRO

Bericht delen