Article header image

VPRO gaat kijker 'gidsen'

De nieuwe website van de VPRO, die dit najaar een omvangrijke metamorfose ondergaat, zal on demand radio- en televisieprogramma’s aanbieden en de bezoeker voortaan gidsen door het complete media-aanbod dat rechtstreeks verband houdt met de invalshoeken van de VPRO. Dat meldde algemeen directeur Lennart van der Meulen tijdens de seizoensaftrap van zijn omroep in het EYE Filminstituut in Amsterdam.

Met twee nieuwe, interactieve programma’s op Nederland 3 kan de kijker komend voorjaar bovendien zelf bepalen wat hij wil zien: Live Request, met Roosmarijn Reijmer en Michiel Veenstra (NTR), biedt de gelegenheid om via de site van 3voor12 te kiezen uit het enorme archief met registraties van concerten, optredens en kleine en grote muziekfestivals. Voor Upload TV kan iedereen videosuggesties opsturen die online te vinden zijn. Dagan Cohen stelt hieruit per aflevering een selectie rond een thema samen.

Van der Meulen erkende dat de VPRO “in een precaire positie zit. Dat moet niet gaan schuiven. Zelfstandige omroepen horen met dezelfde egards te worden behandeld en dezelfde ondersteuning te krijgen als de fusiepartijen. Ik merk dat je daar wel voor moet knokken.”

Bron: Broadcast Magazine

Ga naar de video door op onderstaande afbeelding te klikken

Bericht delen