Article header image

VPRO Documentaire Prijs 2011 voor Als ik jou niet had

De VPRO Documentaireprijs is juni toegekend aan de crew van Als ik jou niet had. De VPRO riep de prijs vier jaar geleden in het leven voor de veelbelovendste eindexamendocumentaire.

Als ik jou niet had gaat over twee oudere Amsterdammers die met hun roestige camper op zoek gaan naar warmte en gezelligheid. De reis blijkt net zo onvoorstelbaar als het leven zelf, maar dat weerhoudt hen er niet van om te genieten van de kleine dingen die ze onderweg tegenkomen. De jury heeft gekozen voor de film waarbij ze de kwaliteit van de verschillende disciplines het meest evenwichtig vonden, wat zich vertaald in een zeer overtuigend resultaat.

Met de VPRO Documentaire Prijs wil de omroep jong talent stimuleren. De prijs wordt toegekend aan het team dat op de Nederlandse Film en Televisie Academie de meest veelbelovende eindexamendocumentaire realiseert. Om te onderstrepen dat filmmaken teamwork is, wordt de prijs toegekend aan de hele crew.

De prijs bestaat uit een Golden Ticket voor de hele crew naar het Sheffield Doc/Fest in Engeland. Hier kunnen de makers vijf dagen inspiratie op doen, films bekijken, masterclasses volgen, en krijgen zij een introductie in de internationale documentairemarkt. Bovendien doet hun film mee in de studentencompetitie van het festival.

De crew van Als ik jou niet had bestaat uit Anne-Marieke Graafmans (regie), Mike de Zwart (uitvoerend producent), Edwin Goldman (creative producer), Ernst Herstel (camera), Richard Wilder (geluidsopname), Raoul Popma (sound design), Ruben van der Hammen (montage).

De documentaire wordt later dit jaar uitgezonden door de AVRO.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen