Dinsdag 16 januari 2018

Vondelparkpaviljoen in Amsterdam wordt AVRO-huis

De AVRO gaf in 2010 aan deels te willen verhuizen naar Amsterdam. Volgende week sluit de omroep een contract voor de huur van het Vondelparkpaviljoen. In het gebouw was het Filmmuseum gevestigd, dat verhuist naar het nieuwe EYE Film Instituut aan het IJ.

Op 1 februari sluiten de AVRO en het Amsterdamse Stadsdeel West een intentieovereenkomst. Op basis daarvan zal de herontwikkeling van het Vondelparkpaviljoen tot ‘AVRO-huis’ verder ter hand genomen worden, meldt de gemeente.

Het stadsdeel en de AVRO hebben overeenstemming bereikt over de noodzakelijke verbouwing, investeringen en de te betalen huursom. Mede doordat ook de AVRO bereid is te investeren kan het rijksmonument weer in haar oude glorie hersteld worden. De AVRO is hoofdhuurder en er wordt op termijn een apart contract afgesloten voor de horeca van het Vondelparkpaviljoen.

Portefeuillehouder kunst en cultuur, Godfried Lambriex is enthousiast. “De vestiging van de AVRO in het Vondelparkpaviljoen is een verrijking voor de culturele en creatieve bedrijvigheid in het stadsdeel en de stad Amsterdam. Deze plannen geven een stimulerende nieuwe invulling aan het gebouw en zijn vernieuwend.”

De AVRO wil in het gebouw met name de culturredacties concentreren.

Bron: Mediajournaal/Broadcast Magazine

Bericht delen