Dinsdag 16 januari 2018

Volkert van der G. wil niet in AVRO-programma

De advocaat van Volkert van der G. heeft de AVRO opgedragen een telefoongesprek tussen haar cliënt en de neef van Pim Fortuyn niet uit te zenden. Edwin Fortuyn werd tijdens opnames van het programma Edwin Zoekt Fortuyn gebeld door de moordenaar van zijn oom.

De omroep en producent IDTV van het programma hebben een brief gekregen van Van der G.’s advocaat waarin zij sommeert af te zien van uitzending van het telefoongesprek, van zijn stem, portret en/of vermelding van de volledige naam. De AVRO laat weten toch van plan te zijn fragmenten van het telefoongesprek van 20 minuten uit te zenden.

In het programma Edwin Zoekt Fortuyn gaat de neef van politicus Pim Fortuyn met presentator Art Rooijakkers op zoek naar de nalatenschap van zijn oom.

In afwachting van eventuele vervolgstappen van Van der G. willen de AVRO en IDTV voorlopig geen verdere mededelingen doen. De 41-jarige Van der G. kreeg in 2003 achttien jaar cel opgelegd voor de moord op het Media Park in Hilversum. Waarschijnlijk wordt hij vrijgelaten als hij tweederde van de straf heeft uitgezeten.

Bron: AVRO/Shownieuws

Bericht delen