Voetbal Inside-trio stapt over van RTL naar Veronica
Donderdag 29 maart 2018

Voetbal Inside-trio stapt over van RTL naar Veronica

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen maken de overstap van RTL naar Talpa. De drie mannen verlaten RTL 7 komende zomer voor een avontuur bij het bedrijf van John de Mol.

Voetbal Inside zal vanaf komend seizoen met dezelfde inhoud op dezelfde dagen en tijdstippen (maandag en vrijdag van 20.30 uur tot 22.00 uur) te zien zijn bij Veronica, maar dan hoogstwaarschijnlijk onder een andere naam.

RTL laat weten de mannen te bedanken voor hun inzet. “Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben jarenlang een grote en succesvolle bijdrage geleverd aan de opbouw van RTL 7. We hebben veel met ze meegemaakt, goeie tijden en af en toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes.”

Overigens zegt Talpa dat de contracten van Genee, Derksen en Van der Gijp nog niet getekend zijn, maar het drietal is wel een voorstel gedaan voor een periode van vier jaar.

Het trio, dat met Voetbal Inside op maandag gemiddeld tussen de 700.000 en 800.000 kijkers trekt en op vrijdag ongeveer een half miljoen, heeft bij RTL een aflopend contract. Ze gaven dit seizoen al meermaals aan te twijfelen over hun toekomst, mede omdat het programma geregeld onder vuur lag.

Het grootste succes van Voetbal Inside was het winnen van de Televizier-Ring in 2011. Het van origine voetbalpraatprogramma wordt geroemd omdat het een veel breder publiek trekt dan alleen voetballiefhebbers, maar kwam geregeld in opspraak vanwege vermeende ‘vrouwonvriendelijke’ en ‘homofobe’ uitspraken van Derksen en Van der Gijp.

Wilfred Genee heeft bij RTL te weinig ruimte gekregen om zich te ontwikkelen. “Ik wil naast Voetbal Inside ook graag een traject voor mijn eigen carrière”, zei hij donderdagochtend in een reactie op zijn overstap naar Talpa bij Evers Staat Op van Radio 538. “Die kans heb ik nooit gekregen bij RTL.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen