Woensdag 17 januari 2018

Visser wint Burny Bos Talent Award

Op het Cinekid Film Festival heeft beginnend scenarist Ruud Visser de Burny Bos Talent Award gewonnen. De prijs, bestaande uit een geldbedrag van € 5.000 en een scenario ontwikkelingstraject, werd uitgereikt door scenariste Tamara Bos.

Het winnende scenarioconcept, met als titel Fiere Amal, vertelt het verhaal van de 11-jarige Amal, die haar plaats moet gaan vinden in een kleine gemeenschap van vriendelijke maar soms ook terughoudende en stugge dorpelingen. De jury: ‘Dit scenario-idee kan gaan leiden tot een mooie film, die de hearts and minds van zowel kinderen als hun ouders zal raken. Met humor, subtiliteit en gelaagdheid laat deze film de kracht en vooral veerkracht van kinderen zien. Ruud Visser heeft met dit scenario-idee zijn eerste belangrijke stap in zijn nieuwe carrière gezet’.

De Burny Bos Talent Award werd in 2014 door producent Burny Bos in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor de rol van scenaristen in Nederland. Zowel beginnende als gevorderde scenaristen kunnen deelnemen aan deze scenariowedstrijd, die dit jaar voor de 3e keer plaatsvond. Aan de Burny Bos Talent Award zit jaarlijks een ander thema verbonden. Het thema van dit jaar was ‘sport’. In Fiere Amal raakt hoofdrolspeelster Amal gegrepen door de Friese sport fierljeppen, iets waarmee ze als ‘vreemdeling’ respect en acceptatie kan afdwingen bij het vinden van haar plekje in een kleine, dorpse gemeenschap.

Uit de ruim 40 inzendingen koos de jury 3 genomineerden, die hun concept in een pitch hebben toegelicht. De andere genomineerden zijn Annemarieke Bechger met Fanny en Mary Heylemans met Waterkoorts. Beiden ontvangen een (troost)prijs van € 500.

Bron: BosBros/Broadcast Magazine

 

Bericht delen