Dinsdag 16 januari 2018

Villa Felderhof stopt door bezuinigingen

Villa Felderhof verdwijnt van de televisie. Het programma is volgens een woordvoerder van de NCRV te duur om te maken. Rik Felderhof is als freelancer verbonden aan de omroep.

Felderhof opent 27 december voor de laatste keer de deuren van Villa Felderhof. In deze speciale uitzending verruilt Felderhof de rol van gastheer en presentator met Joris Linssen. Linssen interviewt de presentator en laat hem vertellen over zijn jeugd, het leven in de villa, zijn carrière en zijn toekomst.

Vanaf 1996 kwam Villa Felderhof op het scherm. Rik Felderhof ontving bijna tweehonderd gasten in zijn villa aan de Côte d’Azur. Eén van de afleveringen die nog steeds het meest tot de verbeelding spreekt, is de uitzending met majoor Bosshardt en Herman Brood. Maar ook de programma’s met Pim Fortuyn, Frédérique Huydts, André Hazes, Jan Smit, Jos Brink en vele anderen liggen bij velen nog in de herinnering.

Gijs van Beuzekom, manager NCRV Televisie: “De NCRV is Rik veel dank verschuldigd. De vele programma’s die hij voor ons heeft gemaakt waren succesvol en heeft onvergetelijke televisie opgeleverd. Titels als Villa Felderhof, De Stoel en Felderhof ontmoet zullen dan ook onmiskenbaar tot een stukje NCRV-geschiedenis gaan behoren. Met deze bijzondere aflevering nemen we eervol afscheid van Villa Felderhof.”

Bron: NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen