Vijf vragen aan Harry de Winter
Dinsdag 12 november 2019

Vijf vragen aan Harry de Winter

Harry de Winter (70) heeft bekend gemaakt dat het televisieprogramma Wintertijd tijdelijk terugkeert op tv. Zelf een bevlogen muziekmissionaris, en inmiddels beeldend kunstenaar, nodigt De Winter bekende Nederlanders uit in zijn atelier om over hun mooiste platen te praten: van klassiek, popmuziek, jazz en soul tot wereldmuziek. Getrakteerd op hun favorieten op rij, spreken zij openhartig over hun gevoelens.

De gasten zijn Arjen Lubach, Marianne Thieme, Guus Hiddink, Jandino Asporaat en Youp van ’t Hek. Wintertijd 2020 wordt geproduceerd door Sarphati Media en is van 1 tot en met 5 januari 2020 om 23.00 uur te zien bij de NTR op NPO 2. BM stelt Harry de Winter vijf vragen.

Heeft het lang geduurd voordat de NPO instemde met een nieuw aantal afleveringen?
“We hebben er af en toe over gepraat met Gijs van Beuzekom, de netmanager van NPO 2, en dan zei Gijs altijd dat hij het een erg leuk programma vond.”

Waarom wordt het programma niet wekelijks uitgezonden, maar vijf keer dagelijks?
“Gijs wilde het als een soort ‘event’ uitzenden. Aanvankelijk begreep ik niet zo goed wat hij daarmee bedoelde, maar dit voorstel, vijf dagelijkse uitzendingen in de ‘late night talkshow arme periode’, vind ik een vondst. En dat vond Wijnand Honig van de NTR ook. We hopen natuurlijk dat het het goed gaat doen en dat het dan een jaarlijks eventje kan worden.”

Zou je graag meer afleveringen willen maken?
“Nee hoor, ik ben vanaf 1 januari 2020 als producent met pensioen en ga verder als beeldend kunstenaar en adviseur. Dus eenmaal per jaar een kleine reeks lijkt me geweldig.”

Blijf je de radioversie van Wintertijd presenteren bij 40UP Radio?
“Hopelijk volgend jaar weer wel. Nu heb ik het even te druk met deze televisieserie en het overdragen van mijn tv-productiebedrijf Sarphati Media. Verder werk ik aan mijn eerste grote expositie in Amerika, in Scope Miami vanaf de eerste week van december. Bovendien ben ik bezig met het in de lucht houden van de 40UP radiozender en zo langzamerhand de oudste nog draaiende DJ/VJ op onze 40UP dansfeesten overal in het land. Genoeg te doen dus!”

Is Wintertijd je favoriete programma of zou je nog iets anders willen maken?
“Nee, Wintertijd, dat ben ik. Ik ben geen presentator, ik ben nieuwsgierig en muziekmissionaris. Die twee zaken maken Wintertijd tot een op mijn lijf geschreven, unieke formule. Dus ik wil geen ander programma maken.”

Bron: BM

Bericht delen