Dinsdag 16 januari 2018

Vier BNN-programma's in TV Lab

In TV Lab, de experimentele week van Nederland 3, komt BNN met vier nieuwe programma’s: Truman, Fuck The Parents, Film Je Zomer en Not So Lonely Planet. TV Lab 2011 is van 29 augustus t/m 2 september te zien op Nederland 3. Ook dit jaar krijgen doorgewinterde televisiekijkers de mogelijkheid om als tv-recensent te reageren op de uitgezonden programma’s. Aanmelden voor het TV Lab Panel kan via tvlab.nl. Het panel beslist mee welke programma’s het verdienen een vervolg te krijgen.

Truman is als winnaar uit de bus gekomen van de TV Lab Kijkerspitch. Steeds meer mensen gooien hun hele leven op social media en BNN laat zien dat heel Nederland dan heel makkelijk van alles over je te weten kan komen. Twee teams krijgen de opdracht om in het leven te duiken van een social-media-fanaat en die persoon allerlei opdrachten te laten uitvoeren. Zonder dat deze Truman dat weet. Het team dat daar het best en het snelst in slaagt is de winnaar van dit televisie-experiment.

In Fuck The Parents schiet Zarayda Groenhart te hulp. Het is het klassieke Romeo en Julia-verhaal van een onmogelijke liefde in een modern jasje: je nieuwe vriendje is een Marokkaan, maar je ouders stemmen PVV. Of ze hopen dat je met Martine thuis komt terwijl jij verliefd bent op Martin. Om de ouders te paaien gaat de nieuwe lover undercover als de ideale schoonzoon. Maar hoe reageren de ouders als de nieuwe vlam zijn ware identiteit onthult?

Over honderd jaar weten we nog wat BNN-kijkers deden in de zomer van 2011. Gedurende deze zomer konden zij zelf geregisseerde fimpjes opsturen naar BNN. Hoe ze wakker werden met een enorme kater, hun one-night-stand vriendelijk de deur wezen, compleet losgingen op een festival, schuurfeest of clubnacht of het naaktzwommen in het zwembad van de buren. De uiteindelijk selectie is gemonteerd tot de unieke docu Film Je Zomer.

In Not So Lonely Planet bepaalt niet de redactie waar de reis heen gaat, maar is het de kijker die beslist. Dat wil zeggen: de Twitter-achterban van Dennis Storm. Zij voorzien hem van tips, ideeën en contacten om hem op plekken terecht te laten komen waar hij anders nooit van had geweten: van vage feestjes en bizarre restaurants tot kunstexpo’s en locale festivals. In Not So Lonely Planet opent BNN de deuren van de echte global village.

BNN TV Lab uitzendschema
Maandag 29 augustus, 21.50 uur: Truman
Dinsdag 30 augustus, 20.20 uur: Fuck The Parents
Dinsdag 30 augustus, 20.50 uur: Film Je Zomer
Donderdag 1 september, 21.55 uur: Not So Lonely Planet

Bron: BNN

Bericht delen