Article header image

Videohouse registreert Eurovisie Songfestival

De Belgische tv-faciliteitenleverancier Videohouse, onderdeel van Euro Media Group, legt dit jaar het Eurovisie Songfestival in Wenen vast. Drie volledig uitgeruste tv-wagens en een 40-koppig technisch team zorgen ervoor dat het festival vanuit de Wiener Stadthalle de Europese huiskamers bereikt.

Videohouse gebruikt twee identieke high definition televisiewagens voor de registratie van van het event. Een derde wagen legt de dagelijkse persconferenties vast. Het bedrijf zorgde voor de ontwikkeling, bouw en bemanning van het Technical Operating Center, een technisch zenuwcentrum voor het realiseren van verbindingen voor talloze zenders die het Eurovisie Songfestival doorgeven.

Er worden 30 HD camera’s voor de opnamen ingezet en 13 draadloze camera-systemen om flexibel over het enorme podium te bewegen.

“De uitdaging voor Videohouse is een bedrijfszekere installatie neerzetten, want met gemiddeld 195 miljoen kijkers is dit evenement één van de meest bekeken tv-shows ter wereld”, aldus Guy Kreydt, CTO van Videohouse.

Bron: Videohouse/Broadcast Magazine

Bericht delen