dinsdag 16 januari 2018

'Video first'-strategie van NOS

De rijk gevulde sportzomer is in volle gang en de eigentijdse NOS-platforms draaien op de achtergrond overuren. De NOS app en de NOS Sport app – vanaf donderdagmiddag ook te downloaden voor Android – worden volop gevonden en nos.nl groeide uit tot een toonaangevende nieuwssite.

Algemeen directeur Jan de Jong kondigde begin dit jaar al aan dat de NOS de ‘internet first’-strategie hanteert, maar vertelde woensdagochtend dat de volgende fase in het innovatieve traject is aangebroken: ‘video first’. “Traditionele deadlines zijn verleden tijd. Waarom wachten met het brengen van nieuws tot het eerstvolgende programma start? We willen de nieuwsmaker van Nederland zijn: zodra een item uitzendklaar is, publiceren we online. De NOS speelt krantje op internet, zeggen criticasters. Nee, want wat ons onderscheidt, is beeldmateriaal. En we opereren altijd vanuit journalistiek perspectief, dus ik denk dat we de markt geen seconde verstoren, maar juist versterken.”

Een dag voor de aftrap van het EK voetbal lanceerde NOS Sport de Connected TV app. Lara Ankersmit, Hoofd Nieuwe Media NOS: “De app is een succes, met ongeveer tienduizend unieke bezoekers per dag. Tijdens de Olympische Spelen kan de consument kiezen uit dertien live streams: het live signaal van Nederland 1 of schakelen naar een van de twaalf sporten naar keuze. Het is de eerste app in de Benelux met live content. We gebruiken dezelfde bronnen als voor internet en mobiel, maar rolden dat uit voor Connected TV.”

Bron: Broadcast Magazine

Ga naar de video door op onderstaande afbeelding te klikken

Bericht delen