Woensdag 17 januari 2018

VICELAND komt naar Nederland

Mediabedrijf VICE lanceert VICELAND, een nieuwe lifestyle- en cultuurzender, in Nederland in het eerste kwartaal van 2017. De originele programmering van VICELAND ligt in handen van regisseur en Oscarwinnaar Spike Jonze en zal worden aangevuld met Nederlandse producties.

Het tv-kanaal zal vanaf de lancering te ontvangen zijn via Ziggo. Volledige distributie volgt later in het jaar. Regisseur en Oscarwinnaar Spike Jonze is als copresident van de zender – naast CCO Eddy Moretti – verantwoordelijk voor de ontwikkeling van creatie, productie en merkidentiteit van het kanaal. Net als VICE al doet, zal het tv-kanaal verhalen brengen van over de hele wereld, met onder andere muziek, eten, drugs, identiteit, seks, mode en sport.

De programmering van het lifestyle- en cultuurkanaal voor millennials zal een mix zijn van internationale content en in Nederland en België geproduceerde programma’s. Het 24-uurskanaal zal volledig in-house geprogrammeerd, geproduceerd en ontwikkeld worden door het jonge creatieve team van VICE. Vorig jaar werd VICELAND gelanceerd in onder andere de VS, Canada en Groot Brittannië en later dit jaar ook in Frankrijk, Azië, Afrika, Australië en Nieuw Zeeland. De content van het tv-kanaal is inmiddels al voor twee Emmy Awards genomineerd (Gaycation en Woman).

VICELAND is het volgende hoofdstuk in de ontwikkeling van VICE in Nederland. Het bedrijf viert dit jaar het 10-jarig bestaan en is uitgegroeid van printtijdschrift naar multimediabedrijf dat bekroonde redactionele en videocontent produceert. VICE Nederland is in 10 jaar tijd gegroeid naar 130 vaste werknemers en 9 lokale digitale kanalen: VICE.com, Noisey, Motherboard, Munchies, i-D, Thump, VICE Sports, Broadly en The Creators Project, met een bereik van meer dan 4 miljoen unieke bezoekers per maand.

Bron: VICE/Broadcast Magazine

 

Bericht delen