VICE tv stopt in Nederland
Vrijdag 10 juli 2020

VICE tv stopt in Nederland

VICE Media Group (VMG) stopt per 24 augustus met haar lineaire VICE tv-kanalen in Nederland en Vlaanderen. Deze beslissing betekent ook dat Stefan Tieleman, General Manager VICE tv Benelux & VICE Studios Benelux, op zoek gaat naar een andere uitdaging.

“Een aantal van onze distributiecontracten in de Benelux-regio loopt af. Dit is een kans voor VICE Media Group om te focussen op contentcreatie op al onze platforms en nieuwe distributiemodellen”, aldus een woordvoerder van VMG. “Onze contentbibliotheek blijft groeien en we zullen deze nog steeds distribueren. Alleen verschuiven we simpelweg naar een flexibele non-lineaire aanpak.”

Sinds de lancering is VICE tv in meer dan vijf miljoen Nederlandse huishoudens te zien en zijn meerdere succesvolle programma’s en documentaires gelanceerd. Van het in de pers breed uitgemeten Christina Curry: In Real Life, de populaire documentaireserie Boxing ‘82 (over de beruchte Rotterdamse boksschool) tot aan de vermakelijke reisshow Tokyayo met rapper en auteur Pepijn Lanen (beter bekend als Faberyayo) en kunstenaar Steven van Lummel.

VICE tv, bekend door meeslepende en provocerende content die een jong publiek aanspreekt, produceert honderden uren aan programmering die wereldwijd in meer dan 160 miljoen huishoudens te zien is.

Bron: VMG/BM

Bericht delen