Vervolg Dit zijn wij uitgesteld
Woensdag 17 januari 2018

Vervolg Dit zijn wij uitgesteld

NPO 1 en de VPRO hebben afgesproken om de documentaireserie Dit zijn wij niet langer uit te zenden op donderdagavond. Op deze plek vindt het programma niet het beoogde publiek. In goed overleg met de VPRO en documentairemaker Michiel van Erp zoekt de NPO naar een geschiktere plek in het schema waar de insteek en vertelvorm beter tot hun recht kunnen komen. 

In de achtdelige serie Dit zijn wij toont Michiel van Erp een zo divers mogelijke doorsnede van de Nederlandse samenleving. De kijker kan zich herkennen in gelijkgestemden maar maakt ook kennis met mensen die anders in het leven staan. In elke aflevering van Dit zijn wij staat één onderwerp centraal. Aan de hand van het thema portretteert Van Erp Nederlanders uit alle geledingen van onze samenleving. De serie laat de kijker op een optimistische manier zien wat ons verbindt en waarin we van elkaar verschillen.

Van Erp: “We hebben dit programma met heel veel liefde gemaakt. Er liggen nu zes prachtige afleveringen op de plank. Als maker wil je natuurlijk dat veel mensen je programma zien. Hopelijk gebeurt dat binnenkort alsnog op een andere plek.”

Frans Klein, directeur televisie NPO: “De makers hebben met heel veel toewijding de documentaireserie gemaakt. We kijken naar een goede nieuwe plek in het schema om deze serie een vervolg te geven. Vanaf aanstaande donderdagavond zenden wij de komende weken de Omroep MAX serie We zijn er bijna! uit 2015 uit.”

Bron: VPRO/BM

Bericht delen